Vsebnost alkohola:
40% vol.

ZACAPA XO

Zacapa XO je ultra-premium rum in je mešanica od 6 do 25 let staranih rumov, z dodatno stopnjo staranja v sodih francoskega hrasta, v katerih se je pred tem staral konjak, kar mu daje češnjeve in pikantne karakteristike. Za razliko od nekaterih rumov je Zacapa narejena iz visokokvalitetnega medu trsnega sladkorja in ne molase in je starana v sodih, kjer so se pred tem starali ameriški viskiji, sherry Oloroso in vina Pedro Ximenez po edinstvenem sistemu Solera. Drugačnega ga naredi tudi dejstvo, da staranje ruma poteka na višini več kot 2.300m nadmorske višine v višavah Gvatemale, kar omogoča počasnejše, a bolj kontrolirano staranje. Posledica je popolno ravnovesje okusov in arom, razvitih med staranjem.

Zacapa je tudi večkrat nagrajeni rum, med drugim je kar pet let zapovrstjo osvojil 1. mesto na mednarodnem tekmovanju rumov in je edini prestižni rum, ki ima svoje mesto v Dvorani slavnih rumov. Leta 2012 se je znamka Zacapa uvrstila tudi med 100 najbolj dragocenih prestižnih blagovnih znamk, izbranih s strani združenja World Luxury Association.

Pridih vanilje, medu in suhega sadja, z okusom temne čokolade in vanilje. Zaključek je dolg in gladek, oblit s sladkobo.
0,7L

Postrezite čistega v prestižnem kozarcu z debelim dnom.