Vsebnost alkohola:
47,3% vol.

TANQUERAY NO. TEN

Po tem ko je naredil enega najboljših London Dry ginov na svetu, se Charles Tanqueray ni ustavil. Zadal si je, da bo naredil prvi ultra premium gin – gin, kot ga še ni bilo. Klasičnemu London Dry Ginu je dodal sveže limete iz Mehike, pomaranče iz Floride in rdeče grenivke ter ustvaril Tanqueray No. TEN. Vsaka steklenica, ki spominja na ožemalnik citrusov, nosi pečat družine Tanqueray, ki je odraz več kot 180 let izkušenj destiliranja.

Tanqueray No. TEN je prav tako štirikrat destiliran gin, ki je osnovan na štirih klasičnih sestavinah London Dry gina – brinovih jagodah, koriandru, korenini angelike in sladkem korenu, ki so mu dodani sveži citrusi (limete, pomaranče in rdeče grenivke) in cvetovi kamilice. Destilacija poteka v kotlu imenovanem Tiny Ten, od koder izhaja tudi ime gina. Za pravi užitek si ga privoščite v kombinaciji s tonikom in krhljem grenivke, za popoln martini koktajl pa ga postrezite skupaj s suhim vermouth-om.

Tanqueray No. TEN je osvojil tudi več nagrad, vključno z nedavnimi priznanji na World’s 50 Best Bars*, kjer je bil izbran kot najbolj trendovski in najbolje prodajan gin, prav tako pa je bil izbran kot najljubša izbira barmanov v kategoriji žganih pijač.

* Drinks International Brands Report 2016

Popolnoma uravnotežen in čist okus s poudarkom na grenivki, ki ji sledi nota brinovih jagod. Dolg in rahlo začinjen zaključek.
0,7L

TANQUERAY NO. TEN & TONIC Sestavine: 40ml Tanqueray No. 10 150ml tonika London Essence Original Indian rdeča grenivka Priprava: Kozarec za gin (copa kozarec) napolnite z ledom in vanj vlijte 40ml gina Tanqueray No. 10. Dodajte 150ml tonika London Essence Original Indian, okrasite z rezino rdeče grenivke in premešajte.