Vsebnost alkohola:
43% vol.

OBAN 14YO

Ta imeniten viski proizvaja ena izmed najstarejših in najmanjših destilarn na Škotskem, ki so jo zgradili leta 1794. Celotno mesto se je razvilo okoli destilarne, ki proizvaja izjemno kompleksen, bogat viski, kjer se srečajo okusi škotskih višav z dimljenim obmorskim karakterjem otokov. Popolno ravnovesje jesenskih sadežev in morskega zraka je posledica dolgotrajnega procesa fermentacije. Edinstvenost mu dajejo majhni destilatorji v obliki majhne svetilke in izpostavljenost morskemu zraku pod streho zunaj destilarne, kar mu daje globino okusa. Popoln ob žlički slane karamele. Odlično se prilagaja morski hrani, kot so na primer ostrige ali dimljeni losos, in jim daje nove globine okusa.

Odlična kombinacija bogate sladkobe in suhe dimljenosti s sadnimi notami pomaranč, hrušk in suhih fig ter kančkom morske soli in dimljenih not.
0,7L

Postrežemo ga čistega ali pa z malo izvirske vode. Odličen ob slanih in sladkih jedeh. Poizkusite ga s parmezanom ali sadno solato, odlično se poda tudi k morski hrani.