Vsebnost alkohola:
11% vol.

GRANDE VENTO PROSECCO

Grande Vento je suho belo peneče vino vrste prosecco DOC z označbo kontroliranega porekla. Izhaja iz regije Conegliano in je pridobljeno po tradicionalni metodi charmat. 100% je narejeno iz grozdja vrste glera (beli refošk), kar mu daje aromatične arome zelenega jabolka in belih cvetlic ter značilno svetlo rumeno barvo z zelenimi odtenki. Ima svež, eleganten in nežen okus, uravnotežen s pravšnjo mero kislosti.

Čudovito dopolnjuje različne vrste jedi in okusov kot na primer sir, testenine, morsko hrano in suši. Je nepogrešljiv partner pri pripravi popolnega Aperol Spritza, samostojno pa se postreže kot aperitiv.

Barva: Svetlo rumena z odtenki sive. Aroma: Aromatične note zelenega jabolka in belih cvetlic. Okus: Svež, eleganten in nežen okus z uravnoteženo kislostjo.
0,2L 0,75L

Samostojno se postreže kot aperitiv, pri hrani pa čudovito dopolnjuje različne vrste jedi in okusov kot na primer sir, testenine, morsko hrano in suši. Je nepogrešljiva izbira pri pripravi popolnega Aperol Spritz-a. Servira se pri 6-8°C.