Vsebnost alkohola:
40% vol.

CRAGGANMORE 12YO

Majhna destilarna, ki leži v najbolj znanem predelu škotskih višav, je dobila ime iz škotske gaelščine in pomeni “Great Rock” (slo. veličastna skala). Leta 1869 jo je ustanovil John Smith, človek, ki naj bi veljal za najbolj izkušenega destilaterja tistega časa. Pred tem je bil manager destilarn kot sta Macallan in Glenlivet ter najemnik destilarne Glenfarclas. Velik ljubitelj enosladnih viskijev, pokojni Michael Jackson, je dejal, da ni viskija, ki bi imel bolj kompleksne arome kot jih ima Cragganmore. Destilarna je bila zasnovana okrog unikatnih destilatorjev z ravnim vrhom, ki mu dajejo izredno kompleksen okus. Resnično viski s stilom. Znan tudi po zlatih medaljah na tekmovanjih Scotch Whisky Masters iz leta 2010 in 2011 . Vsaka steklenica vsebuje sladke cvetlične note s kančki lesnega dima, rečnih zelišč, vanilje in žit. Idealen ob jastogu ali pečeni svinjini.

Eden izmed najbolj kompleksnih enosladnih viskijev s plastmi cvetličnih vonjav, lesnega dima, rečnih zelišč, vanilje in žit.
0,7L

Postreže se z ledom v tumbler kozarcu ali kozarcu v obliki tulipana, da se skoncentrira njegova aroma, in s kančkom vode, da se sprosti kompleksnost okusa.