Vsebnost alkohola:
25% vol.

CAMPARI

Campari je sodobna in karizmatična klasika, katere formula je skozi leta ostala nespremenjena. Campari je ustvaril nadarjeni Gaspare Campari, mojster ustvarjanja pijač in ustanovitelj podjetja. Njegovi poskusi pri snovanju pijač so leta 1860 v italijanskem mestu Novara privedli do recepta, ki še dandanes ostaja skrivnost in je znan zgolj peščici ljudi v proizvodnem procesu.

Campari je žgana alkoholna pijača, pridobljena z infuzijo grenkih zelišč, aromatičnih rastlin in sadja v alkoholu in vodi. Mnogi so skušali uganiti število sestavin: nekateri pravijo, da jih vsebuje 20 ali 60, drugi pa so jih našteli celo 80. Do danes sta alkohol in voda edini znani sestavini tega posebnega in tajnega recepta. Njegova živahna rdeča barva, intenzivna aroma in izrazit grenak okus ga naredijo izredno vsestranskega in odlično osnovo za nekatere najbolj znane koktajle po vsem svetu.

Prijetna grenkoba, intenzivne pomarančne in zeliščne arome s tipičnimi notami encijana in lesa. Žametna in zaokrožena tekstura z dolgim zaključkom.
0,7L 1L

CAMPARI TONIC Sestavine: 40ml Campari 150ml tonika krhelj limete Priprava: Kozarec napolnite z ledom. Vanj vlijte Campari in nato še tonik. Dodajte nekaj kapljic limete ter okrasite s krhljem.