Vsebnost alkohola:
11% vol.

APEROL

Aperol, ikoničen italijanski aperitiv, sta leta 1919 v Padovi v Italiji ustvarila brata Barbieri. Narejen je po skrivnostni recepturi, ki je ostala nespremenjena od samega začetka. Aperol je osnovna sestavina koktajla Aperol Spritz, ki se uvršča med 10 najbolj prodajanih koktajlov na svetu* in velja za najbolj priljubljeno pijačo na italijanskih terasah in vrtovih. Aperol Spritz združuje odličen okus z nizko vsebnostjo alkohola, zato je popolna pijača za druženje s prijatelji. Drugo ime za Aperol Spritz je tudi “Spritz Veneziano” in je uradni koktejl Mednarodnega združenja barmanov (IBA).

Leta 2018 se je po svetu popilo 880 milijonov kozarcev pijače Aperol Spritz – če bi jih postavili v vrsto, bi s tem 2x pokrili ekvator!

* Drinks International, 2019

Intenzivnost pomaranče z zeliščnimi in lesenimi notami, prijeten sladko-grenak okus z odtenkom slanosti. Žametna in zaokrožena tekstura z dolgotrajnimi notami pomaranče in lesa ter prijetno dolgim, zeliščnim zaključkom.
0,7L 1L Darilno pakiranje

POPOLN APEROL SPRITZ Sestavine: 3 merice Prosecca DOC (priporočamo Prosecco Grande Vento) 2 merici Aperola 1 merica sode oz. gazirane mineralne vode rezina pomaranče Priprava: Za popoln Aperol Spritz izbrani vinski kozarec napolnite z ledom ter prilijte 9 cl Prosecca DOC (priporočamo Grande Vento), 6 cl Aperola in 3 cl sode v tem zaporedju. Dekorirajte z rezino pomaranče.