Edinstven okus Bickensa izhaja iz procesa destilacije v zgodovinski destilarni Langley. Destilarna je bila ustanovljena leta 1805 v bližini Birminghama v Angliji, na lokaciji, kjer se zlivajo trije podzemni vodni viri in tvorijo naravni rezervoar. Ta naravni vodni vir še naprej prispeva k popolnim pogojem za visokokakovostno destilacijo.
Je ena najstarejših družinsko vodenih destilarn v Angliji, z modernimi in starinskimi bakrenimi destilacijskimi posodami, več kot stoletnimi izkušnjami pri destilaciji ter skrbno pozornostjo kakovosti in sodobnim okusom. Ti dejavniki skupaj ustvarijo edinstveno mešanico, ki predstavlja Bickens Gin.
Popolna mešanica se v proizvodnem procesu ustvari v šestih fazah. Začne se s skrbnim izborom botaničnih rastlin, ki mu sledi destilacija receptov v dveh destilacijskih posodah. Nato se oba destilata zmešata, da se združita okusa, čemur sledi razredčitev, pripravljena za stekleničenje. Na vsaki stopnji je skrbna pozornost posvečena prav vsaki podrobnosti.